Често задавани въпроси (FAQ)

Къде се произвеждат очилата Kypers?

Kypers е испанска марка и моделите се произвеждат в Барселона. Kypersbulgaria е официален вносител на продуктите на Kypers. Официална страница: http://www.kypers.com/

Каква защита предлагат стъклата на очилата Kypers?

Всички очила притежават защита Ultraviolet Radiation (UVA and UVB) Category 3. Голяма част от нашите модели имат и поляризация на стъклата. 


С всеки чифт очила ще намерите информация, че продуктът отговаря на Европейска директива 89/686/EEC и US FDA Reg. 21CFR807 Референция: EN 1836:2005+A1:2007 Защитата срещу UV лъчението е 100% Ultraviolet Radiation (UVA and UVB) и е в сътветствие със стандарта EN ISO 12312.1-2013 Категорията на филтъра на моделите KYPERS е CAT3 и това е упоменато в описанието на моделите, както и на вътрешността на дръжката на повечето очила. 

Ако не сте сигурни каква защита предлага моделът, който сте си харесали, не се колебайте да ни пишете.

Какво е защита Category 3?

Category 3 е индекс на затъмняване на стъкла по скала от 1 до 4. Очилата с Category 3 пропускат до 18% от светлината и са подходящи за силно слънце и против заслепяване.

Какво представлява поляризацията на стъклата?

Поляризирането премахва отблясъците, намалява вредното UV лъчение и спомага да виждаме обектите по-ясни дори при силно слънце.

Каква е гаранцията на очилата?

Получавате вашите слънчеви очила с гарантирана UV защита. Това ще бъде удостоверено със сертификат, който ще пристигне в кутията с вашите очила. Гарантираме, че ще получите очилата без забележки (стига да не са част от преоценените модели). 
Моля, имайте предвид, че очилата нямат гаранция срещу изпускане, счупване, надраскване или други подобни физически наранявания. 

Как да поддържам моите очила KYPERS?

Препоръчваме да почиствате Вашите KYPERS очила със суха кърпичка. 
Ако се получи много силно замърсяване, опитайте да почистите с влажка кърпичка или в краен случай със сапун с нетурално PH.

Молим ви да не почиствате или плакнете очилата си с разтворители, препарати, спирт, дезодоранти, солена вода, хлорирана вода и д.р. Не използвайте гъби, телени четки или подобни. Не слагайте очилата в миялна машина или пералня.

С очилата ще получите калъфче или кърпичка (в зависмост от закупения модел), които могат да се използват за почистване.

Молим ви, имайте предвид, че не приемаме рекламации на очила с нарушено покритие на стъклата или рамката. 

С какво са по-различни Kypers от останалите очила на пазара?

Kypers патентова уникален и лесен начин да подбирате свежи летни цветове, които да подхождат собствения ви стил. Смяната на дръжките става бързо и удобно и може да придаде на очилата коренно различен вид. 

Силата на Kypers не е само в  цветните рамки и сменяемите дръжки. Стъклата са с висока защита и поляризация. 

Получавате всичко това в опаковка с награда за дизайн и иновативност Pentaward 2015

Какво се случва, ако си поръчам очила, но след това не ги харесам?

Ако не харесате изпратените очила или не Ви стоят добре, можете веднага да откажете поръчката. В този случай заплащате единствено връщането на очилата обратно при нас. Цената на връщането зависи от тарифите на куриерска фирма Еконт. Обикновено сумата е около 5 лв.

Какво представлява Бързата поръчка?

Предлагаме опцията за поръчка на очила само чрез оставянето на Вашия телефонен номер. Ние ще се свържем с Вас, за да запишем Вашите имена и адрес за доставка. Това е много удобен метод за поръчки, особено ако сте си харесали очилата през Вашия смартфон. 

Молим да имайте предвид, че ще направим няколко опита да се свръжем с Вас. Ако те са неуспешни или телефонът е сгрешен, поръчката ще бъде отказана. 

Щом направите Бърза поръчка, имайте предвид, че ще бъдете потърсени от непознат за Вас номер. Ако игнорирате обаждането, може Вашата поръчка да бъде анулирана. Силно препоръчваме да не изключвате телефоните си, след като направите Бърза поръчка.

Колебая се между няколко чифта. Възможно ли е да ми изпратите повече очила и да преценя на място кои да закупя?

Да, възможно да изпратим до три чифта очила. Всеки чифт ще си има собствена цена и ще заплатите само очилата, които си харесате.
Имайте предвид, че при този тип поръчка заплащате връщането при нас на очилата, които не сте закупили, което ще оскъпи поръчката според тарифите на куриерска фирма Еконт. Обикновено оскъпяването е с около 5 лв.
Доставката към Вас, до офис на Еконт, е за наша сметка, стига цената на всеки един поръчан модел да е над 55 лв.

Поръчах си очила, но нямам възможност да ги взема веднага. Това проблем ли е?

Изпращаме очилата максимално бързо. Ако сте избрали те да бъдат доставени до офис на куриерска фирма, очилата могат да Ви изчакат там седем работни дни. След изтичането на този срок ще направим опит да се свържем с Вас. Ако не успеем или очилата не бъдат взети след напомняне, ние ги връщаме обратно при нас и поръчката се анулира. 

 

Поръчах си очила, но все още не са пристигнали и нямам известие от куриер.

Стараем се да изпращаме очилата в срок от един работен ден. Обикновено доставката отнема една нощ. Ако са минали повече от три работни дни и не сте получили своите очила, възможно е поръчката да не е регистрирана успешно или да сте оставили грешни координати за обратна връзка. В този случай ни пишете, а ние ще се опитаме да разрешим проблема в най-кратък срок.

Ако се нуждаем от разяснения по направена поръчка и се окаже, че оставеният телефон за връзка е сгрешен, поръчката ще бъде анулирана.

Не се харесвам с новите очила. Възможна ли е замяна или връщане на очилата?

Изпращаме до посочен от Вас адрес или офис на куриерска фирма с включена опция за преглед или тест. Имате възможност да проверите очилата за дефекти, както и да прецените как Ви стоят. Едва след като се уверите, че всичко е наред, заплащате стойността на очилата.

Молим да ни сигнализирате, ако не Ви е била предложена опцията за преглед и тест преди заплащане.

Ако сте взели очилата и в последствие решите, че не Ви харесват, в 14 дневен срок можете да ги замените с друг чифт или да поискате връщане на заплатената сума.

Ако получим очилата в състоянието, в което са били изпратени, ние ще Ви изпратим друг чифт в рамките на два работни дни или ще ви върнем заплатената сума в рамките на 14 дни. В двата случая транспортните разходи са за сметка на клиента, съгласно чл. 47, ал. 1, т. 9 от Закона за защита на потребителите.

Заплатени очила и върнати с дефекти не могат да бъдат заменяни.

Отговорите на тези и на още въпроси можете да намерите на нашата страница

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас